Åndedrætstræning

TRÆK VEJRET OG NYD LIVET - Åndedrætstræning - Succes med Livet

Træk vejret og nyd livet

Brug dit åndedræt til til at få mere energi og overskud i din hverddag

Med åndedrætstræning kan du lære at bruge dit åndedræt til at få det bedste ud af din dag – hver dag.

Åndedrætstræning er et fantastisk redskab og kan benyttes af alle til at få mere energi og overskud i hverdagen.

Åndedrættet er en af de vigtigste livsfunktioner i vores krop. Åndedrættet er med os hele livet. At trække vejret er det første vi gør når vi kommer til denne verden og det er det sidste vi gør inden vi forlader denne verden.

I hverdagen passer åndedrættet sig selv og retter sig ind efter om kroppen har behov for mere ilt eller behov for at komme af med noget CO2. Det er en smart mekanisme der kører på autopilot det meste af tiden. Men vi har faktisk også mulighed for at bruge vores åndedræt aktivt. Åndedrættet er den eneste af vores livsvigtige funktioner som vi kan vælge at kontrollere til en vis grad. Hjertets rytme kan vi ikke umiddelbart påvirke og fordøjelsen kører også på autopilot uden at vi umiddelbart kan bestemme over den.

Åndedrætstræning kan bruges til at kontrollere stress

At åndedrættet tilpasser sig kroppens behov er jo super smart, men det kan også betyde at vi har et uhensigtsmæssigt åndedræt og det er her åndedrætstræning kommer ind som et vigtigt redskab. Vi er mange der kun bruger den øverste del af lungerne i hverdagen og trækker vejret kort og hurtigt. Et kort og hurtigt åndedræt kan være med til at skabe en stresstilstand i kroppen. Det er et urinstinkt i os at når der er fare på færre, så hæves vores åndedrætsrytme for at sikre nok ilt til kroppens muskler. Og det er som sådan rigtig godt, men hvis det korte hurtige åndedræt bliver en vane, så kan det være med til at skabe en konstant stress situation i kroppen. Derfor er det vigtigt at vi er bevidste om vores åndedræt og sørger for at trække vejret dybt og langsomt en gang imellem.

Åndedrætstræning kan bruges til at påvirke vores sindstilstand

Åndedrættet hænger tæt sammen med vores parasympatiske nervesystem og vi kan med åndedrættet påvirke vores sindstilstand. Vi kan kvikke os selv op ved at lave vores indåndinger længere end vores udåndinger. Og vi få os selv til at slappe af ved at lave vores indåndinger kortere end vores udåndinger. Det er meget forenklet, men med lidt grundlæggende åndedrætstræning kan du med nogle få teknikker bruge dit åndedræt meget aktivt i din hverdag.

Åndedrættet har indflydelse på den kemiske sammensætning i kroppen

Kroppens optimale syre / base balance er pH mellem 7,37-7,45. Syre / base balancen påvirkes af den mad vi indtager, men den påvirkes også af åndedrættet. Det er mængden af CO2 i blodet der er med til at påvirke syre / base balancen.

Åndedrættet som redskab

Åndedrættet kan bruges aktivt som redskab i hverdagen. Det er ret enkelt og så er det en ressource vi har med os hele tiden. En ressource vi bare kan bruge frit uden at skulle købe noget eller spørge nogen.

Når vi bruger åndedrættet aktivt så handler det om at være bevidst om 

  • hvor dybt vi trækker vejret
  • hvor længe vi er om at lave en indånding
  • hvor længe vi er om at lave en udånding
  • om vi trækker vejret i brystet eller i maven
  • og hvor længe vi eventuelt holder vejret mellem henholdsvis indånding og udånding eller udånding og indånding

Du kan bruge dit åndedræt aktivt til at få mere energi. For eksempel hvis du skal sætte dig op til noget eller hvis du bare skal have ekstra fokus. Du kan også bruge dit åndedræt når du skal finde ro. For eksempel når du lægger dig til at sove eller hvis du er i en stresset situation og skal have et overblik. 

Vi bruger åndedrætstræning i stort set alle vores kurser og workshops fordi det er så vigtigt et redskab. Og så er det fantastisk at redskabet er lige ved hånden og alle kan lære at bruge åndedrættet aktivt.

Lær at bruge dit åndedræt aktivt

Vi tilbyder åndedrætstræning både som privat sessioner, gruppe sessioner, workshops og online kurser.

Åndedrætsrejser

Vi tilbyder åndedrætstræning som transformerende åndedrætsrejser, hvor vi kombinerer en guidet åndedrætsrejse med musik.

Formålet med en åndedrætsrejse er at opnå en tilstand, hvor vi giver slip på blokeringer og inviterer noget nyt ind i vores liv.

Vores transformerende åndedrætsrejser skaber store forandringer.

Kurser og workshops i åndedrætstræning

Gå på opdagelse i vores kurser og workshops og bliv inspireret til hvordan du kan lære at bruge dit åndedræt aktivt. 

Vores kurser og workshops i åndedrætstræning er designet til at give dig det størt mulig udbytte af dit åndedræt i hverdagen.

Vores online kurser giver dig mulighed for at træne når det passer dig.
Vores fysiske kurser og workshops planlægges løbende og annonceres når der vi kender dato og sted.

Åndedrætstræning som privat sessioner

Lær at bruge dit åndedræt aktivt gennem vores privat sessioner.

Vi tilbyder privat sessioner både som fysiske sessioner hvor vi er samme hos dig eller hos os. Eller som online sessioner hvor vi er sammen via din computer, tablet eller smartphone.

Privat sessioner i åndedrætstræning giver dig redskaber du kan arbejde videre med i din hverdag. Og så har du selvfølgelig mulighed for en løbende opfølgning, hvis du har brug for at holdt på sporet.

Foredrag om og med åndedrætstræning

Vores foredrag om åndedrætstræning er et rigtig godt supplement til andre aktiviteter, som f.eks. optagt til et møde eller et andet arrangement, hvor man gerne vil aktivere deltagerne til at have ekstra fokus.

Åndedrætstræning hjælper med at give slip på alt det andet der foregår inden i os og får os til at være til stede lige nu og være fokuseret på det der sker foran os lige nu. Det øger engagementet og den mængde af læring som deltagerne tager med hjem.

Husk at du er fantastisk som den du er og nyd at være dig

I dag er en god dag dag – Vi ønsker dig en dejlig dag

Få det bedste ud af din dag – hver dag

Du kan være med fra 0,- kr

Modtag Succes med Livet Nyhedsbrev

I Succes med Livet Nyhedsbrev deler vi inspiration fra vores inspirationskilder om at skabe Livskvalitet og om at være Glad, Lykkelig, Sund og Rask

Succes med Livet Nyhedsbrev udkommer, når vi har relevant nyt dog maks. 3-4 gange per måned.

Formålet med Succes med Livet Nyhedsbrev er at inspirere til Hjælp til Selvhjælp.

Du kan til enhver tid framelde dig