Budwig Mix

Budwig Mix

Budwig Mix

Budwig Mix er en af hjørnestenene i Budwig Protokollen, der er udviklet af Johanna Budwig.

Budwig Mix er udviklet af den tyske forsker Johanna Budwig. Johanna Budwig fandt allerede i 1950’erne frem til fedtsyrernes betydning for vores sundhed. Hendes forskning viste, at mangel på ilt i kroppens celler er årsag til mange sygdomme, herunder kræft.

Johanna Budwig fandt også ud af, at det er muligt at hæve iltindholdet i kroppens celler ved at spise en kombination af Hørfrøolie, Honning og Kvark eller Hytteost. Denne kombination kaldte hun Budwig Mix, der er en af hjørnestenene i det der i dag er kendt som Budwig Protokollen.

Når Hørfrøolie, Honning og Kvark eller Hytteost blendes til en ensartet masse, så sker der, i følge Johanna Budwig, en kemisk forbindelse, der gør det nemmere for kroppen at optage de gode flerumættede fedtsyrer fra Hørfrøolien.

Budwig Mix

Måltid: Morgenmad, Tilbehør, DesertSværhedsgrad: Nemt
Portioner

1

Portion
Forberedelse

5

minutter
Tilberedelse

5

minutter
Total tid

10

minutter

Budwig Mix er en af hjørnestenene i Budwig Protokollen, der er udviklet af Johanna Budwig.
I følge Johanne Budwig spises Budwig Mix forebyggende 1 portion dagligt og helende 2 portioner dagligt. Den ene portion passer rigtig godt til morgenmad, hvor den kan spises sammen med frisk frugt eller havregryn / hjemmelavet müsli som tilbehør.

Den oprindelige opskrift er i spiseskeer, men for nemheds skyld og efter Johanna Budwigs vejledning, har vi oversat målene til milliliter og deciliter (1 spiseske = 15 ml). Mælk og olie er mere flydende end honning, kvark og hytteost, så det kan give et forkert forhold hvis man benytter spiseskeer som måleenhed.

Ingredienserne skal blendes sammen til en ensartet masse. Det er en fordel at benytte en stavblender til at lave Budwig Mix. Stavblenderen har med sine mange omdrejninger, nemmere ved at få ingredienserne til at at blande sig. For nogle almindelige blendere er mængden i blandingen for lille eller for tyk til at ingredienserne kan blive ordentligt blandet sammen. Men hvis du laver til flere og har en blender der kan blende tykke konsistenser, så bruger du bare den.

Ingredienser

 • 3 spsk (1/2 dl) Hørfrøolie (Koldpresset, Økologisk) Vi anbefaler Nyborggaard Hørfrøolie

 • 6 spsk (1 dl) Kvark eller Hytteost (Lavt fedtindhold - under 2% og højt proteinindhold)

 • 1 tsk (5 ml) Honning (Naturlig og ikke opvarmet)

 • 2 spsk (30 ml) Mælk (med lavt fedtindhold) kan udelades, se nedenfor

Sådan gør du

 • Johanna Budwigs oprindelige opskrift
 • Hæld Hørfrøolie og Mælk i en kande der kan tåle at du bruger en stavblender
 • Honning tilsættes og blendes
 • Kvark eller hytteost tilsættes 2 spiseskefulde ad gangen og blendes til blandingen bliver ensartet. Det tager ca. 1 minut med stavblenderen.
 • Hvis du vil undgå mælken kan du gøre følgende
 • Hæld Hørfrøolie, Kvark eller Hytteost og Honning i en kande der kan tåle at du bruger en stavblender.
 • Brug en stavblender til at blende ingredienserne til en ensartet masse, hvor Hørfrøolien er helt optaget. Afhængig af blender kan det tage op til 1-2 minutter at lave en ensartet masse.
 • Nu er det kun fantasien der sætter grænser
 • Nu er Budwig Mix klar til at blive spist. Fælles for blandingerne er, at når de er blendet til en ensartet masse, så kan der tilføjes andre ingredienser.
  Du kan f.eks. tilføje bær, vand eller plantedrik for at gøre Budwig Mix mere tyndtflydende, så den bliver til en smoothie.
  Eller du kan tilføje krydderier og bruge Budwig Mix til en mayonnaise til dine kartofler
  Johanna Budwig tilføjer i flere af hendes opskrifter også knuste hørfrø, for at få gavn af flere af de gode egenskaber fra Hørfrø. Bruger du hele knuste hørfrø, er det vigtigt at de spises straks og seneste inden for 20 minutter, da hørfrøolien i de hele hørfrø er sart og harskner hurtigt.

Bemærkninger

 • Inspiration til denne opskrift er hentet i bogen "THE OIL PROTEIN DIET COOKBOOK" af Johanna Budwig
 • Budwig Mix egner sig ikke til opbevaring og bør spises umiddelbart efter tilberedning for at få det fulde udbytte af Hørfrøolien.

Bliv inspireret til hvordan du kan bruge Budwig Mix i din hverdag

I gruppen Budwig Protokollen på medlemssiderne her på Succes med Livet kan du hente inspiration og stille spørgsmål til hvordan du kan bruge Budwig Mix i din hverdag.

Er du på Facebook kan du være en del af Facebook gruppen Budwig Protokollen, hvor vi deler spørgsmål og erfaringer med Budwig Protokollen.

Husk at du er fantastisk som den du er og nyd at være dig

I dag er en god dag dag – Vi ønsker dig en dejlig dag

Få det bedste ud af din dag – hver dag

Du kan være med fra 0,- kr

Relaterede artikler

Komentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Modtag Succes med Livet Nyhedsbrev

I Succes med Livet Nyhedsbrev deler vi inspiration fra vores inspirationskilder om at skabe Livskvalitet og om at være Glad, Lykkelig, Sund og Rask

Succes med Livet Nyhedsbrev udkommer, når vi har relevant nyt dog maks. 3-4 gange per måned.

Formålet med Succes med Livet Nyhedsbrev er at inspirere til Hjælp til Selvhjælp.

Du kan til enhver tid framelde dig