Lækre glutenfri og sukkerfri boller
![Glutenfri lækre boller](https://succesmedlivet.dk/wp-content/uploads/2022/09/Glutenfri-laekre-boller-1024x536.jpg)
Lækre glutenfri og sukkerfri boller
Med disse lækre glutenfri og sukkerfri boller, har du et godt alternativ til traditionelle boller bagt på hvedemel og sukker, som vi kender dem hjemme fra vores mor eller bedstemor.
For mig er nybagte boller noget der forbinder mig med barndommen. Varme nybagte boller er bare lækkert. Og disse boller klarer sig rigtig godt i sammenligning med de boller jeg kender fra barndommen.
Denne opskrift giver 12 lækre glutenfri og sukkerfri boller, der kan spises af alle, også selvom man er udfordret af glutenintolerans. Du kan også vælge at forme 8 miniflutes af dejen i stedet. Bagetiden er den samme og begge udgaver virker rigtig godt.
Bollerne egner sig både til morgenmad, som tilbehør og til at tage med som snack på farten. Bollerne har en blød og fugtig kerne, der betyder at de kan spises bare sådan uden smør og pålæg. Og uden at de nødvendigvis skal skylles ned med vand. 🙂
God fornøjelse med dine lækre glutenfri og sukkerfri boller.
Lækre glutenfri og sukkerfri boller
Måltid: Morgenmad, Tilbehør, MellemmåltidSværhedsgrad: Nemt12
Stk1
time20
minutter1
time20
minutterDisse lækre glutenfri og sukkerfri boller er fantastiske til morgenmad og til at have med på tur. Bollerne er helt sikkert bedst lige når de kommer ud af oven og den første dag. Men bollerne kan nemt varmes på en brødrister eller i oven inden de skal nydes, når de er blevet 1 eller 2 dage gamle. Bollerne er fantastiske at have med på tur, da de er fugtige og bløde indeni og kan spises uden at de behøver at blive skyllet ned med vand.
Ingredienser
5 dl Vand
25 gr Gær (Gerne økologisk)
3 spsk Olie - Olivenolie eller Kokosolie (Gerne økologisk)
1 spsk Agave sirup eller Honning (Gerne økologisk)
1 1/2 tsk Salt (Gerne Himalaya salt)
20 gr Loppefrøskaller (Gerne økologisk)
150 gr Havregryn (Gerne økologisk og glutenfri)
120 gr Boghvedemel (Gerne økologisk)
120 gr Fuldkornsrismel (Gerne økologisk)
2 spsk Olie til formning af boller
Sådan gør du
- Hæld lunkent/fingervarmt i en skål og oplæs gæren i vandet.
- Tilsæt olie, agavesirup/honning og salt til skålen.
- Tilsæt loppefrøskaller og havregryn til skålen og rør indtil en ensartet masse.
- Lad hvile i 10 minutter
- Medens du venter. Gør en ovnplade klar med bagepapir.
- Tilsæt boghvedemel i små portioner medens du rører dejen. Brug eventuelt en røremaskine med en dejkrog.
- Tilsæt fuldkornsrismel i små portioner medens du rører dejen indtil dejen er fast men stadig klistre. Der skal måske bruges 20-40 gr mere fuldkornsrismel.
- Strø lidt fuldkornsrismel på bordet og hæld dejen ud på bordet.
- Tag lidt olie på hænderne og stræk dejen til en pølse og del pølsen i 12 lige store dele med en kniv eller en dejskraber.
- Rul hver del af pølsen imellem hænderne til boller og placer dem på pladen i 4 rækker med 3 i hver. Tag lidt olie på hænderne mellem hver bolle, så undgår du at dejen klistre til hænderne.
- Lad bollerne hæve i 30 minutter.
- Tænd ovnen når der er 5 minutter tilbage af hævetiden.
- Bag bollerne i 20 minutter ved 200 grader varmluft.
- Læg bollerne på en bagerist når de kommer ud af ovnen. Og efter 5-10 minutter er de klar til at spises.
Fortæl gerne om dine egne lækre glutenfri og sukkerfri boller
Skriv gerne en kommentar nedenfor om dine oplevelser med dine egne lækre glutenfri og sukkerfri boller og del gerne hvis du har fundet frem til en forbedring af opskriften.
Husk at du er fantastisk som den du er og nyd at være dig
I dag er en god dag – Vi ønsker dig en dejlig dag
Få det bedste ud af din dag – hver dag
Du kan være med fra 0,- kr
Jeg leder efter oleolox opskriften på dansk
Hej. Du finder opskriften på Oleolox her https://succesmedlivet.dk/blog/budwig-protokollen/
Ønsker dig en dejlig dag
De er jo ikke sukkerfri når der er agavesirup i. Det er måske sundere, men det er stadig sukker!
Hej Anne
Tak for din kommentar.
Det kan du have ret i, men der er ikke raffineret sukker i. 🙂 Du kan vælge honning i stedet.
Ønsker dig en dejlig dag.
Bedste hilsner
Bernt